Kayseri Sarız İlçe Belediyesi tarafından oluşturulan ‘Meyve ve Ağaç Bahçesi’nde yok yok. Organik üretimin yapıldığı bahçede yetiştirilen meyve ve sebzeler ise uygun fiyatlarla vatandaşa satılıyor.

Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, ilçenin gelir kaynaklarının sadece hayvancılık ve tarımdan ibaret olmadığını, oluşturulan bahçede hemen hemen her çeşit meyve ağacının yanı sıra çeşit çeşit sebzenin de yetiştirildiğini söyledi. Başkan Eroğlu, ayrıca 150 dönümlük araziye şu ana kadar bin adet meyve ağacının dikildiğini, bundan böylede her yıl ağaç dikimin devam edeceğini belirtti.

Başkan, Sarız İlçe Belediyesinin hizmetleri arasında yer alan ve organizasyonu yapıldığı günden bu yana da adından sık sık bahsettiren Meyve ve Ağaç Bahçesinde çeşitli meyve ağaçlarının yetiştirileceğini belirtti. Eroğlu, “Artık Sarızımız kabuğuna sığmayan bir ilçe haline gelmiştir. İlçemiz ve mahallelerimizde sulama suyu sorunu fazla kalmadı. Bundan böyle ilçemizde çok ürün çeşidini yetiştirmeye başladık. Yetiştirdiklerimizden ürün almaya başlayacağız ve tarlalarımızdan organik olarak üretilen ürünler ise bulunduğu alanda vatandaşlarımıza satışa sunulacaktır.” dedi.