Kocasinan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Şehitlerin adlarının mahallelerde yaşatılması kararlaştırıldı.
Meclis Toplantısı açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha temiz, daha nezih ve daha huzur bir bayram geçirebilmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, ayrıca geçen hafta vatandaşın hizmetine sunulan ‘Çözüm Merkezi ve Çağrı Merkezi’ne şu ana kadar 978 adet başvuru yapıldığını belirtti. Merkezin amacına uygun şekilde çalıştığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Çözüm Merkezi ve Çağrı Merkezi’ne kısa sürede yüz yüze, telefonla, e-mail yolu ve sosyal medyadan toplam 978 adet başvuru yapıldı. Bu başvuruların 599 adeti çözüme kavuşturuldu.165’i yeni talep olmak üzere, 153 adeti de programa alındı.” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar meclis toplantısında gündem maddelerini görüşmeye başlamadan evvel, Resmi Gazetede yayımlanan vergi barışına da değindi ve borcu bulunan mükelleflere çağrıda bulundu.
Başkan Çolakbayrakdar, bu açıklamalarının ardından Kocasinan Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısını açarak 11 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Meclis toplantısında, gündemdeki Hacısaki, Sümer, Hoca Ahmet Yesevi, Oymaağaç ve Şeker Mahallelerinde imar plan maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca Kocasinan ilçesinde yer alan 14 adet parka isim verilmesi ile ilgili Eğitim Kültür Ve Sosyal İşler Komisyon Raporu görüşüldü. Tüm şehitlerin isimlerinin Kayseri’de yaşatılması için Fevzi Çakmak Mahallesinde ki parka ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ ismi verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Yemliha Mürsel Gürlek İlköğretim Okulu Müdürlüğünün mülkiyeti belediyeye ait Yemliha Mahallesindeki taşınmazın ücretsiz olarak tahsis edilmesi talebi oybirliğiyle onaylandı. Kayabaşı, Erkilet Dere ve Gevhernesibe Mahalleleri ile varsa diğer küçük mahallelerin de birleştirilerek yeni mahalle oluşturulması veya başka mahallelere bağlanması talebi de görüşüldü.
Başkan Çolakbayrakdar toplantının ardından meclis üyeleriyle birlikte Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde hain terör örgütü tarafından şehit edilen Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.