Kocasinan Belediyesi Semt Konakları yaşlılar, kadınlar ve gençlerden sonra kapılarını özel eğitim gerektiren çocuklara da açtı. Down sendromu, konuşma yetersizliği, dikkat eksikliği, hiperaktiflik ve davranış bozukluğu olan çocuklar, Kocasinan Belediyesi semt konaklarında profesyonel ellerde eğitim alıyor ve sosyal hayata kazandırılıyor. Aynı zamanda eğlenceli etkinliklerin yer aldığı kurslar çocuklar için yaşam merkezi haline geliyor.
Kocasinan Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde hayata geçirilen çalışmalarda hem özel eğitim gerektiren çocuklar, hem aileleri hem de eğitmenler çok mutlu. İşlerini daha kolay yapabilmeleri adına kendilerine her türlü imkanın sağladığını belirten Çocuk Gelişim Öğretmeni Esma Karabulut Kocasinan Belediyesi’ne teşekkür etti. Aile Danışmanı Makbule Beyza Köseoğlu ise Yeni Mahalle Semt Konağı’nda gerçekleştirilen kurslarda özel eğitim gerektiren çocuklara ve ailelerine destek eğitimleri verildiğini, ailelere yönelik gerçekleştirilen seminerlerdeyse içinde bulundukları durumla başa çıkma yöntemleri anlatıldığını söyledi.
Öğrenci velileri ise verilen eğitimlerden dolayı Kocasinan Belediyesi’ne ve Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ettiler.