Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana düzenli olarak kadın üyelerin sendikaya katılım oranlarını takip ettiklerini,  2009'da Hak-İş'te yüzde 2,9 olan kadın üye oranının 2013'te yüzde 11,1'e yükseldiğini söyledi.

Öz Sağlık İş ve Öz Finans-İş adında iki sendikanın daha kurulduğunu anlatan Sarıeroğlu, sağlık ve bankacılık sektörünün kadınların yoğunlukta bulunduğu iki alan olduğunu, bunlarla beraber kadın üye oranının yüzde 15'lere kadar çıkmasını beklediklerini belirtti.

Dünyada sendikal hareketlere bakıldığında Türkiye'de kadınların örgütlenmelerinin çok zayıf kaldığını ifade eden Sarıeroğlu, "Bunun sebebi, zaten Türkiye'de sendikacılık sıkıntılı. İkincisi de kadınların istihdama katılmalarıyla ilgili. Ne kadar yasal düzenleme yapılırsa yapılsın kadın istihdamında sorunlar var. Kadınlar ev ve iş yaşamı içinde bir cendereye giriyorlar ve sendikalara vakit ayıramıyorlar" diye konuştu.

- Sendikalarda tadilat var

Kadınları sendikaya çekmek için mücadele ettiklerini vurgulayan Sarıeroğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"Sendikalarda başta genel merkezler olmak üzere tadilatlar başlattık.  Odalardan, tuvaletlere kadar her yerde bakım yapıyoruz. Daha temiz daha ferah mekanlar oluşturuyoruz. Dünyada hizmet sektörü öne çıkıyor. Bu sektörde de ağırlıklı kadınlar yer alıyor. Biz de sendikalarımızı artık kadınların rahatlıkla girebileceği yerler haline getirmek için çalışıyoruz. Kadınların sendikalara gelişini sağlamak için aktiviteler başlattık. Genellikle onlara uygun olan cumartesi günleri etkinlik düzenliyoruz. Kadınları düşünerek programları çok geç saate kadar uzatmıyoruz. Eğer bakıma ihtiyacı olan çocukları varsa bunların da o gün için bakımını üstleniyoruz. Kadınların kendilerine yer bulacakları bir sendikal alan oluşturma gayretindeyiz."

- "Kadınların en büyük sorunu çocuk bakımı"

Çalışan kadınlara yönelik bir anket hazırladıklarını anlatan Sarıeroğlu, 2 bin 500 kişinin katılacağı anketin sonuçlarını değerlendirerek, kadınların sorunlarını paylaşacaklarını ve çözüm bulacaklarını belirtti.

"Kadınların en büyük sorunu çocuk bakımı meselesi" diyen Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Çalışan kadınların üzerindeki bu yük hafifletilmedikçe istihdamları zorlaşıyor. İş yeri tabii ki üretime bakıyor onlara çocuk bakıcılığı yüklemek  anlamlı değil. Ailelere kreş yardımı yapılmalı. Analık sonuçta bir hak, bunun da korunması gerekiyor. Türkiye'de aile sigortası yok. Ya bu sigorta kolu kurulacak ya da maddi kreş yardımı yapılacak. Kadınlar doğumdan sonra da işe devam etmek istemiyorlar. Onları bu kadar yıpratmamalıyız. Doğumdan sonra biraz daha esnek çalışmak istiyorlar. Kadınların çalışma hayatında var olmaları için alternatiflerin sunulması lazım. Hizmet-İş sendikamızda doğum yapan arkadaşlarımız yarım gün çalışıyorlar ancak maaşlarını tam alıyorlar, sigortaları tam zamanlı yatıyor. Bu örnek olacak bir uygulama." 

Sarıeroğlu, sendikalı kadınların çalışma hayatında erkeklere rakip değil, yol arkadaşı olmak istediklerini sözlerine ekledi.