Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası, 2016-2017 eğitim öğretim yılında taşeron firmalarda çalışanlar dahil olmak üzere üniversitede okuyan üyelerinin çocuklarına burs verecek.
Üniversite sınavında ilk 200 bin kişi arasında yer alan öğrencilere verilecek olan burs için başvuruların başladığı belirten Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, "Sendikamız, 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılından bu yana, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına yaptığı eğitim yardımlarını, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında da başarıyı ödüllendiren ve öğrencilerimizin Sendikamız Hizmet-İş’e ilgi ve katkılarını artıran bir çerçevede devam ettirme kararı almıştır. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girme hakkı kazanan ve yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında ’İlk 200 bin içinde yer alan’ üyelerimizin çocukları eğitim yardımından yararlanacaktır. Daha önceki yıllarda (Açıköğretim ve Önlisans hariç) Türkiye’de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan ve halen bu üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına devam eden sendikamız üyelerinin çocuklarına üniversiteye girmeye hak kazandıkları yılın/dönemin yerleştirildiği puan türünün başarı sıralamasında ’İlk 200 bin içinde yer almış’ olmaları şartıyla ’Alttan dersi olmayanlar veya sadece bir dersi olanlara’ eğitim yardımı yapılacaktır. Alttan birden fazla dersi olan öğrencilerin eğitim yardımı başvuruları kabul edilmeyecektir. Son başvuru tarihi de 23 Ekim 2016 tarihidir. Bu tarih den sonra yapılan müracaatlar da kabul edilmeyecektir." diye konuştu.
Çelik açıklamasını şöyle tamamladı:
" Sendikamız Hizmet-İş ilklerimiz ilkelerimizden kaynaklanmaktadır prensibiyle bu gibi çalışmalara ağırlık vermektedir. 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu tarafa yaklaşık 50 bin öğrenciye burs yardımı yapılmıştır.”