Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) yeni binası hizmete açıldı.
Açılış törenine TÜRMOB Genel Başkanı Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız, SMMO Kayseri Başkanı Baki Gümüşoluk ve çok sayıda oda üyesi katıldı.
“MESLEĞİN GERÇEK SAHİPLERİ STAJ VE SINAV SİSTEMİNDEN GEÇENLER”
TÜRMOB Genel Başkanı Yeminli Mali Müşavir Nail Sanlı bugün 102 bine yakın üyesi bulunan odanın temek amacının eğitimli üyeler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Mali müşavir ya da serbest muhasebeci olma sürecinin zorlu olduğunu kaydeden Genel Başkan Nail Sanlı, “Biri kendisine serbest muhasebeci ya da mali müşavir olmak isterse ve her şey yolunda giderse 9 yıla ihtiyacı vardır. Yeminli mali müşavir olmak için de on dokuz yıl. Onun için bu yolun çok zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Ama mesleğin gerçek sahipleri staj ve sınavla bu mesleğe girenlerdir. Bu meslek onlara emanet.” diye konuştu.
Türkiye’deki 85 odadan 79’unun kendi mülk binasında hizmet verdiğini belirten Genel Başkan Nail Sanlı, “Bu hizmet binalarımız eğitime ne kadar önem verdiğimizin temel göstergesidir. En az üyeli odalarımızda bile hizmet binalarında en az bir derslik olmasına önem verdik. Biliyoruz ki, bu hizmet binalarında eğitim alan üyelerimiz, Türkiye ekonomisine, iş insanlarına, esnafa faydalı olsun diye çok önemli çalışmalarda bulunuyorlar.” dedi.
“GELİŞEN TEKNOLOJİYE UYUM SAĞLAMANIN YOLU MESLEKİ EĞİTİMLERİN YAYGINLAŞTIRILMASI”
Tüm mesleklerde, gelişen teknolojiye uyum sağlamak için mesleki eğitimlerin artık daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ise sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Ticaret çok eski zamanlardan başladığından beri 2000’li yıllara gelene kadar ödeme aracı para idi. Son 20 yıldır, kredi kartı, banka kartı, çek, elektronik ödeme araçları gibi çok çeşitli ödeme araçları devreye girdi. Bu kadar hızlı gelişen teknolojide kayıt sisteminde de gelişim olacaktı elbette. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan elektronik fatura bu dönemi açtı, ancak yeterli değil. Hemen arkasında elektronik defter uygulamaları başlıyor. Böylece tüm kayıtlar elektronik ortamda yer alacak. Bunlar henüz ortaya çıkan gelişmeler olduğu için bu tür eğitim ortamlarının hazırlanmasına ihtiyaç var. Bu anlamda bu binanın önemi ortaya çıkıyor. Allah hayırlı kazançlar versin ve binanın elverişli biçimde kullanılmasını nasip etsin.”
Oda Başkanı Baki Gümüşoluk ise 1990 yılında kurulan odanın bugün bin 314 üye ve 358 stajyeri ile Türkiye’de 11’inci oda olduğunu ifade etti. Kuruldukları ilk beş yıl kirada kaldıktan sonra, ilk mülklerini 1995 yılında satın aldıklarını dile getiren Başkan Baki Gümüşoluk, “9 yıl burada hizmet veren odamız daha sonra İstasyon Mahallesi’ndeki mülkünü almıştır. Bu bina da, eğitime önem veren odamıza yetmez hale gelmiş ve bu ihtiyacı gidermek üzere bulunduğumuz yer satın alınarak, inşaatına Ağustos 2014 tarihinde başlanmıştır. 10 ay gibi kısa bir sürede de inşaatı tamamlayarak faaliyete geçirdik. 629 bin TL’si arsa bedeli olmak üzere, tefrişatları dahil 3 milyon 459 bin TL’ye mal olmuştur. Oda binamızın arsası bin 479 metrekare, zemin oturumu da 570 metrekaredir. 330 kişilik seminer salonu, biri bilgisayar olmak üzere 4 sınıfı, 1 adet 100 kişilik eğitim salonu ve 13 adet de kurullarımızın kullanacağı alandan oluşmaktadır. Yani binamızın büyük bölümü eğitim alanlarına ayrılmıştır. Uzun süre meslektaşlarımızın alt yapısını karşılayacak modern ve teknik bir bina olarak tasarladık. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dua edildi ve açılış kurdelası kesildi.