Tarihi tol ibadethanede verilen eğitime belediyelerin başkan yardımcıları, emlak servi-sinde görevli personeller katıldı. İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Recep Demir'in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde belediye personellerine yeni uygulamalar ve yapılması gereken ko-nular hakkında bilgiler verildi. 

Eğitimin ardından konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye baş-kanı seçilmeden önce belediyelerle birçok proje hazırladıklarını belirterek, "En önemli mesele personelin iş yoğunluğundan dolayı kendini geliştirememesi. Aslında belediyelerimizde çok nitelikli personel var ama yeteri kadar eğitim imkanı tanınmamış, yurtiçi yurtdışı geziler dü-zenlenmemiş. Bu nedenle biz bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Belediyeler ve kurumlar arası koordinasyon çok önemli. Talas Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, Kayseri ve Ci-varı Elektrik Şirketi, Türk Telekom gibi kurumlarla koordinasyon halindeyiz. Böylelikle kamu kaynaklarını etkin kullanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Başkan Palancıoğlu, "Belediyelerin en büyük sorunlarından biri gelirlerdir. Bu tür ça-lışmalarla tahakkuk ve gelirler miktar olarak arttı. Bu nedenle arkadaşlarımız Türkiye Beledi-yeler Birliği (TBB) ile işbirliği yaparak bu programı hazırladı. TBB ve Avrupa Birliği ile temas kurarak bilgi birikimlerinden yararlanmaya başladık. Birçok konuda projeler yapacağız." dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.