Talas Belediyesi kültür faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek klasik otomobilleri Talas’a getirdi. Tarihi Talas’ta dokuya uygun klasik araçlarla etkinlikler yapacak olan Talas Belediyesi katılımcılara nostaljik bir gün yaşatacak.
Birlik ve beraberliği güçlendirecek sosyal projelere ağırlık veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Talas Belediyesi olarak çok farklı sosyal ve kültürel etkinliklerimiz var. Nostaljik faytonlarımız ve fayton büfemiz var. Şimdi klasik araçlarımızda oldu. Geçtiğimiz yıl Kayseri’deki Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği ile bir çalışma yapmıştık. Harman Mahallesinde tarihin dokusuna uygun olarak klasik araçların olduğu derneğin açılmasına destek olduk. Talas’ta artık 50’li, 60’lı yılların klasik araçları seyahat edecek. Talas, sosyal ve kültürel açıdan Kayseri’nin en güzel ilçelerinden bir tanesi. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşadık. Bundan dolayı da vatandaşlarımız büyük sıkıntılar çekti. Şehit ve gazilerimiz oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Amacımız insanları hep biraz gülümsetmek hem de birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirmek.” dedi.
Talas’a yüze yakın klasik aracın geleceğini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Bugün Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği ile birlikte düzenlediğimiz yaza veda şeklinde bir programımız olacak. Kayseri ve civarı illerden klasik otomobilleri buraya getireceğiz. Yüzün üzerinde klasik araba burada olacak. Kayserili, Talaslı vatandaşlarımızı 15.30’dan sonra yamaç paraşüt iniş alanına davet ediyorum. Akşam 17.30’da da mehteranla birlikte açılışını yapacağımız programdan sonra şehitlerimizi anacağımız bir konserimiz olacak. Ersin Çimen türküleriyle 15 Temmuz kahramanlarımızı anarak, Çanakkale, Sarıkamış türkülerini canlı olarak bizlere sunacak. Sonrasında da ‘Babam ve Oğlum’ isimli filmi açık havada izleme fırsatı sunacağız. Aynı zamanda mısır ve aşure ikramlarımız olacak. Pazar günü ise vatandaşlarımız araçları inceleyebilirler.” diye konuştu.