Talas Belediyesi Tablakaya Mahallesi’ndeki belediye eski binası başta olmak üzere peyzaj ve restorasyon çalışmalarına başladı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, restorasyon çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Tablakaya Mahallesindeki restorasyon ve peyzaj çalışmalarını, Mahalle Muhtarı Şaban Ünal ve vatandaşlarla birlikte gezerek, yerinde gördü. Tablakaya Mahallesinin, mimari bakımdan Talas’ın en değerli yerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, yapılan çalışmalarla mahalleye orijinaline uygun bir çehre kazandırılacağını ifade etti. Söz konusu binada yapılan çalışmalarda sona gelindiğini belirten Başkan Palancıoğlu, “Tablakaya Mahallesi Talas’ın en eski yerleşim alanları arasında bulunuyor. Burası sosyal ve kültürel açıdan aslında geçmişte de çok canlıydı. Bulunduğumuz yer Tablakaya’nın kalbi diyebiliriz. Bu bina eski belediye ve jandarmanın kullandığı tarihi ve tescilli bir yapı. Biz buranın restorasyonunu tamamlamak üzereyiz. Üst katını Talas kabul evi alt katını da nikah salonu olarak planladık. İnşallah peyzajını da tamamladığımızda hizmete başlattığımız fayton turlarıyla nikahını kıydığımız genç çiftler faytona binip Talas turu atmış olacak. Bunun haricinde Talas’a Kayseri’ye gelen üst düzey misafirleri kabul edeceğimiz çeşitli resepsiyonlar verebileceğimiz Talas Kabul Evini burada hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.
Projenin başta Tablakaya Mahallesi olmak üzere bütün Talas’a canlılık kazandıracağını da dile getiren Başkan Palancıoğlu, “Meydan Projesi 5 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Burası canlı yaşayan sosyal kültürel açıdan faal bir merkez haline gelecek. Binamız bir iki aydan hizmete girecek ancak meydan düzenleme çalışmalarımız önümüzdeki yıl tamamlanacak. Tablakaya Mahallemizin eski günlerden daha güzel bir hale geleceğine inanıyorum. Tablakaya, sadece Talaslıların değil Kayseri ve Kayseri dışından gelenlerinde yoğun uğrak yeri olacak.” dedi.
Tablakaya Muhtarı Şaban Ünal ise, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahallemizdeki altyapı ve restorasyon çalışmalarıyla eski tarihi dokumuza kavuşuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.