Bölge kalkınması ve Melikgazi halkı için spor, sağlık ve eğitim hizmetlerine büyük önem verdiklerini ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak bölgesel tarım sektöründe gelişim ve yaygınlaştırmayı sağlamak içinde projeler ürettiklerini söyledi.
Enerji ve su kaynakları için devletlerarasında büyük rekabet yaşadığını ancak kısa süre sonra dünyanın tarıma yöneleceğini çünkü her türlü teknik gelişme ve büyüme sağlansa da sonuç da insanoğlu için tarımın büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak özellikle bölge tarımın gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.
Tarihi ve doğal güzellikleri yanında tarımın Ağırnas halkı için önemli olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Ağırnas’daki yer alan tarım alanların sulanabilmesi için su kanalları yapılması ve gelişme bizim için önemlidir. Bölge tarımın gelişime destek olmak üzere Melikgazi Belediyesince sulama kanalları inşa edilmektedir. Şehrimizde spor, sağlık ve eğitimden sonra bölgenin tarım ve tarım ürünlerine de destek olacağız ve gelişmesine katkı sağlayacağız. Bu açıdan Ağırnas Bölgesindeki bağ ve bahçelerin sulanması için proje hazırlanmıştır. Şimdi bu proje kapsamında sulama kanalları inşa edilerek Yeşil ve doğal güzellikleri Ağırnas da doğal yaşam artırılarak devam ettirilecektir “ dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Bölgesindeki inşa edilecek su kanalları ile birlikte bu bölgenin ayrıca bir tarım merkezi olduğunun bir bakıma tescillendiğini sözlerine ekledi.