İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik suçları ile ilgili yapılan operasyonda gözaltına alınan 2 kişiden 1’i dün tutuklandı, 1 kişi de sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik suçları ile ilgili olarak eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, düzenlenen operasyonda, 3 ikamet, 1 iş yerinde arama yapılmış ve M.E. ve A.E. isimli şahıslar gözaltına alınmıştı.
Yapılan aramalarda, M.E.’nin evinde 2 adet ruhsatsız tabanca ve 12 adet 9 milimetre çaplı tabancı fişeği bulunurken, A.E.’nin iş yerinde yapılan aramalarda ise, tefecilik yaptığına dair çok sayıda çek, senet, tapu senedi, satış sözleşmesi, ajanda, makbuz ve dekont ele geçirilmişti. Ayrıca, A.E.’nin üzerine tescilli 364 adet otomobil ve 49 adet gayrimenkulün olduğu da tespit edilmişti.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.E., dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanırken, A.E.’de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra mahkemeye sevk edildi.