Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü olarak görev yapan 25 yaşındaki Gözaçık, doğuştan sağ bacağı olmamasına rağmen yaptığı sportif faaliyetlerle dikkati çekiyor.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan, bir dönem dalış ve tekerlekli sandalye basketbolla uğraşan Gözüaçık, Ampute Futbol Milli Takımı'nda forma giyiyor ayrıca engellilere yüzme kursu veriyor.

Son olarak kayak sporuna merak saran Gözüaçık, Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak antrenörü arkadaşının yardımıyla koltuk değneğine tutunarak kayıyor.

Gözaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor hayatına tekerlekli sandalye basketbolu yaparak başladığını, daha sonra ampute futbolla tanıştığını, koltuk değnekleriyle spor yapmaya alışık olduğu için zorlanmadığı bu alanda ilk yıl milli takıma seçildiğini belirtti.

Spor faaliyetlerini sürdürürken Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduğunu dile getiren Gözaçık, şunları söyledi:

"Spor benim işim. Engelim doğuştan ama sebebini bilmiyorum. Çernobil faciasıyla ilgili olabileceği söylendi ama bu durumumla ilgili herhangi bir raporum yok. Beden eğitimi bölümü okumak için çocukluğumda dua etmiştim. Dualarım kabul oldu. Allah'ın takdiri bugünlere kadar geldim. Spor benim her şeyim. Son olarak kayağa başladım. Paralimpik yarışmalara hazırlanmak istiyorum. Öğrendiklerimi diğer engellilere öğretmeye çalışıyorum. Ailelere engelli çocuklarını bu tür etkinliklere yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Engelliler sahaya çıkmadan, bir şeye başlamadan yenilmesinler. Sosyal alanlara girip kendilerini kabullendirsinler."

 

- "Annem düştüğümü görünce ağlıyor"

Gözüaçık, 7 kardeşin en küçüğü olduğunu, ailesinin çok büyük desteğini gördüğünü belirterek, ailesinin maddi durumu iyi olmamasına rağmen her zaman kendisini teşvik ettiğini söyledi.

Üniversiteye ilk başladığında engeli nedeniyle durumunun yadırgandığını ancak ailesinin desteğiyle bu sorunları aştığını vurgulayan Gözaçık, şunları kaydetti:

"Üniversiteyi kazandığımda öğretmenlerim ziyarete gelmişti, 'nasıl yapacaksın, koşabilir misin, yüzebilir misin?' diye sormuşlardı. Şu an bunun cevabını verebiliyorum. Koşuyorum, yüzüyorum, yüzme antrenörüyüm. Ailemde tek engelli birey benim. Ailem okuma yazma bilen bireyler değildi ama sevgileriyle anlatmak istediklerini anlatıyorlardı. Annem ve rahmetli babam bana çok yardımcı oldu. Zaten genelde ezilenler bu şekilde azimli oluyor. Annemi maçlara götürmüyorum çünkü düştüğüm zaman ağlıyor ama o da yavaş yavaş alıştı. Kayak yaptığımı da bilmiyor. Bilse herhalde ondan da korkar. Beni izlediği zaman üzülüyor. İster istemez içinde burukluk var ama bana her zaman destek oluyor." 

Spor hayatında son olarak Erciyes'in güzelliklerini değerlendirmek için kayak sporunu denemeye karar verdiğini belirten Gözaçık, bedensel engellilerin de bu sporu yapabileceğini göstermek istediğini dile getirdi.

Gözaçık, "Burada kayak yaparken düşmekten, kolunu, bacağını kırmaktan korkan insanlara örnek olmaya geldim. Kayak benim açımdan denge ve güç isteyen zor bir spor ama önce cesaretle yola çıktık. Daha sonra hocamın teknik yardımıyla öğrenmeye çalışıyorum. Zorluklar benim işim" diye konuştu.