ERÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı  ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'ndaki kongreye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel olarak düzenlenen Gevher Nesibe Tıp Günleri kapsamda bu yıl "tıbbi genetik" konusunun işleneceğini söyledi. 
Yurt dışından ve Türkiye'den önemli bilim insanlarını "Tıbbi Genetik ve Klinik Uygulamaları Kongresi"nde misafir ettiklerini belirten Dündar, "Kongrenin içerisinde çok önemli konular var. Ben genetikçi olarak böyle anlamlı bir organizasyonda çağımızın önemli bir konusunu Erciyes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirmekten büyük onur ve gurur duyuyorum" dedi.

Dündar, kongrenin 3 gün süreceğini vurgulayarak, "Türkiye'nin 50 üniversitesinin katılımıyla oluşturulan bir organizasyon. Bu organizasyonda önemli bilim adamları Kayseri'de bilimsel çalışmalarını paylaşmakta ve öğrencilere yol göstermekte. Genç bilim insanları da buralardan feyz alarak daha önemli, çağa uygun araştırma potansiyellerini ortaya koymaktadırlar" ifadelerini kullandı.