Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek liselerarası Tiyatro Festivali sona erdi. Bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen festivalin, kapanış gecesi töreninde, dereceye giren okullar ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali’nin ödül töreni Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Festivale bu yıl üçü yurtdışından olmak üzere toplam 34 okul katıldı.
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, bugüne kadar 313 okulun katılımıyla düzenlenen festivalde sergilenen oyunların, 250 bin kişiye ulaştığını söyledi. Ayrıca, 5 bin lise öğrencisinin de, bugüne kadar festival kapsamında sahneye çıktığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, "Bunlar gençlerimizin kültür ve sanata olan ilgi ve yatkınlığını gösteriyor ve bu durum bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Festivalimiz bir yarışma değil bir şenliktir. Ödül alan veya alamayan herkesi tebrik ediyorum. Festivale katılan öğrencilerimiz başta olmak üzere emeği geçen öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum." dedi.
Salih Özgöncü’nün konuşmasının ardından festivalde dereceye giren okul ve öğrencilere verildi.