Turan Derneği tarafından düzenlenen ‘Kansa Kan Cansa Can Seninleyiz Azerbaycan’ programına 40 sivil toplum kuruluşu katıldı.
Turan Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Kansa Kan Cansa Can Seninleyiz Azerbaycan’ programı düzenlendi. Programda konuşan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Elşen Kurbanlı; Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik operasyonları desteklediklerini söyleyerek; “Bildiğiniz üzere Nisan ayının başından itibaren Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarında, cephe hattında işgalci Ermenistan ordusunun giderek artan ateşkes ihlalleri ve cepheye yakın yaşayış birimlerini bombalamasını durdurmak, düşmana gerekli cevabı vermek için operasyonlar başlatan Azerbaycan ordusu kısa sürede 10’a yakın stratejik haklim noktayı geri alarak düşman üzerinde askeri ve manevi zafer kazanmıştır. Vatan topraklarının işgalden kurtuluşu uğruna onlarca şehit verdiğimiz bu operasyonlar devletimizin sorunu çözümü için barışsal yolların tercih edilmesi konusunda güçlü iradeye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Nitekim son operasyonlar topyekun bir savaş değil, düşmanı barış masasına oturtmak için güçlü bir mesaj vermek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Zira bütün uluslar arası kurallar ve özellikle Birleşmiş Milletler’in işgalci Ermeni Silahlı Birlikleri’nin Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarından derhal ve kayıtsız, şartsız çıkmasını talep eden 4 bağlayıcı kararı 20 yıldan fazla süredir uygulanmamakta, uluslar arası kurum ve kuruluşlar buna kayıtsız kalmaktadır. Azerbaycan Devleti’nin barış masasında adil bir sonuca varılmadığı taktirde yurdun her karışını işgalden kurtarmaya muktedir olan Azerbaycan Ordusu’nun tereddütsüz harekete geçeceği ile ilgili uyarısını kayıtsız, şartsız destekliyoruz.” diye konuştu.
Programda konuşan Azerbaycan Öğrenciler Başkanı Ferhat Badelov ise, istenilen an seferberliğe hazır olduklarını söyleyerek Azerbaycanlı gençler olarak ordunun yanında olduklarını söyledi. Badelov, “Burada toplanmamızın amacı yıllardır işgal altında kalan ve uluslar arası toplumun duyarsızlığına kırgın olan Azerbaycan halkının ve devletinin kısa zaman zarfında askeri operasyonlar yaparak bazı önemli stratejin noktaları kontrole almasını ve özellikle de işgalci güçler üzerinde ezici bir psikolojik, manevi üstünlük kazanmasını sevinçle alkışlıyoruz. Yıllardır sabrı taşmış Azerbaycan halkı sokaklara dökülerek bu zaferi kutlamıştır. İşgalciler bilmelidir ki, karşılarında 90’lı yıllarda olduğu gibi gönüllü birlikler değil, artık yüksek operasyon kabiliyetli profesyonel bir ordu vardır. En başından beri Azerbaycan halkının haklı davasında kayıtsız, şartsız onun yanında olmuş Türkiyeli kardeşlerimizden ve Türkiye medyasından nacizane ricamız hem suçlu, hem güçlü psikolojisiyle hareket ederek kara propagandayı kullanma konusunda uzmanlaşmış ve uluslar arası platformlarda lobi faaliyetleri yürüten işgalci Ermenistan’ın yaptıklarına karşı çağımızın koşullarını gözeterek sosyal medya ve bilim alanlarında mevcut duyarlılığınızı korumak ve daha da artırmaktır” ifadelerini kullandı.