Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 25 Temmuz-5 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve 14 takımın katıldığı 2016 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi müsabakaları sona erdi. Müsabakalarda Kayseri Şeker spor Kulübü Satranç takımı ikinci olmayı başardı.
Kaya İzmir Thermal Otel’de gerçekleşen 2016 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi müsabakalarında Dünya’nın birçok ülkesinden efsane satranççıların hamle yaptığı 14 takımın 13 tur sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü birinci, Kayseri Şeker Spor ikinci olurken, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü ligi üçüncü sırada tamamladı.
Dünya standartlarında bir organizasyonla gerçekleştiren Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi kapanış törenine, İzmir Vali Yarımcısı Uğur Kolsuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Feray Demir ve diğer yetkililer ve davetliler katıldı.
Yapılan tören sonrasında 2016 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde ilk üç sırada yer alan takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştular.