2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı okullar arası spor faaliyetleri içerisinde yer alan Judo Yıldızlar Grup Müsabakasının açılışı yapıldı.

Kayseri Atatürk Spor Salonunda düzenlenen açılışa, Kayseri Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Murat Eskici, Kayseri İl Milli Eğiğim Müdürü Osman Elmalı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Kayseri Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Murat Eskici, sporun eşitlik ve kardeşlik olduğunu dile getirirken, ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu dönemde gençleri sporla bir araya getirdiklerini söyledi. Eskici Türkiye’de 18 ilden 233 sporcunun bu müsabakaya katıldığını ifade etti.

Yapılan müsabakalar hakkında bilgi veren Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Judonun en büyük değerlerinin nezaket, dayanışma ve doğruluk olduğunu belirterek, bu tür şampiyonlarda başarılı olan sporcuların ileride ülkesini temsil edeceğini ve Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırarak İstiklal Marşını tüm dünyaya duyurabileceğini ifade etti. Osman Elmalı, gençlerin iyi yetiştirdikleri takdirde onları her alanda donatarak ülkeyi çok daha güvenli bir geleceğe hazırlanacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından grup müsabakalarına geçildi. Müsabakaların 11 Mart Pazar günü sona ereceği dile getirildi.