Kayseri’de bir bağ evinde yapılan operasyonda yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan tutuklu yargılanan 4 sanığa ayrı ayrı 13 yıl 9 ay olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezası verildi.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Ş.T., Z.T., F.D. ve E.Ç. ile avukatları hazır bulundu.
Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, kullanıcı olduklarını ve satıcılık yapmadıklarını iddia ettiler.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıkların iştirak halinde bu suçu işledikleri gerekçesiyle sanıklar Ş.T., Z.T., F.D. ve E.Ç.’ye ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan ayrı ayrı 13 yıl 9 ay hapis olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezası verdi.
OLAY
20 Mayıs 2016’da İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Melikgazi İlçesi’nde bulunan bir bağ evine yaptığı operasyonda evde Ş.T., Z.T., F.D. ve E.Ç. yakaladı. Bağ evinde yapılan aramalarda E.Ç.’nin valizinden 6 kilo 318 gram esrar, Z.T.’nin laptop çantasından ’fişek’ olarak tabir edilen küçük paketler halinde toplam 20 gram esrar ele geçirildi. Haklarında ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edilen Ş.T., Z.T., F.D. ve E.Ç., nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.