Kayseri’de uyuşturucu madde ticaretinden hüküm giyen, daha sonra cezaevinden firar ettikten sonra, yine uyuşturucu madde ticareti yaparken yakalanan sanığa 15 yıl hapis, 3 bin TL adli para cezası verildi. Sanık, "Ben cezaevi firarisi olduğum için polisten kaçıyordum. Cezaevi firarisi, uyuşturucu satar mı, akıl işi mi?" dedi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.Y. ve avukatı hazır bulundu.
Sanık A.Y. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Ben cezaevi firarisiyim. O yüzden polisten kaçıyordum. Sorarım size, cezaevi firarisi uyuşturucu satar mı? Akıl işi mi bu? Ben uyuşturucu kullanıcısıyım. Hiçkimseye uyuşturucu satmadım. Torbacı da değilim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.
3 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu sanık A.Y.’ye ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan 15 yıl hapis, 3 bin TL adli para cezası verdi.
Sanığın 2013 yılında uyuşturucu madde ticaretinden hüküm giydiği ve cezaevinden firar ettiği öğrenildi.
OLAY
Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri, Kocasinan İlçesi Şehit Nazım Bulvarı’nda A.Y., M.G., H.G ve M.E.’nin hareketlerini şüpheli görerek, bu kişilerin üzerlerini aramak istedi. Bu sırada yere atılan paketten uyuşturucu bulundu. Yapılan aramada 1.25 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 4 kişiden A.Y., ’Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı. M.G., H.G. ve M.E. ise, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan işlem yapılarak serbest bırakıldı.