Vali Süleyman Kamçı, Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Denetim Komisyonu Başkanı Ingeborg Grassle ve komisyon üyelerini kabul etti.
Vali Kamçı, kabulde yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu (AP) Bütçe Denetim Komisyonu Başkanı Ingeborg Grassle ile komisyon üyelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.
İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında misafirlere bilgi veren Vali Kamçı, Kayseri’nin, Türkiye’nin Orta Anadolu Bölgesinde bulunan ve parlayan yıldızı olan bir il olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
“16 ilçe Belediyesi ve bir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 17 Belediyemiz var. Turizm anlamında da dünyaca meşhur Erciyes Dağımız var. Türkiye’nin sayılı sanayi kentlerinden birisi olan ilimizde 3 tane Organize Sanayi bölgemiz bulunmakta. Bu anlamda da çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Türkiye’de ve Kayseri’de yaşayan Suriyeliler hakkında da komisyon üyelerine bilgi veren Vali Kamçı, Türkiye’de 3 milyon Suriyeli misafir bulunduğunu ifade ederek, bu misafirlerin çoğunun güney illerimizde ikamet ettiğini söyledi.
Kentte Suriyeli misafirlerin kaldığı kampın bulunmadığı bilgisini veren Vali Kamçı, şimdiye kadar ilimize 62 bin kayıtlı Suriyelinin geldiğini, 58 bin Suriyelinin ise bugün itibariyle ilimizde yaşadığını sözlerine ekledi.
Avrupa Parlamentosu Bütçe Denetim Komisyonu Başkanı Ingeborg Grassle ise göç konusunun önemli ve güncel bir konu olduğunu ifade ederek, burada bulunma sebeplerinin, Avrupa Parlamentosunun Bütçe Komisyonu olarak AB’nin sağladığı fonların buradaki kullanımı incelemek olduğunu söyledi.
Şu ana kadarki temaslarının son derece verimli geçtiğini belirten Başkan Ingeborg Grassle, “Türkiye’nin bu konuda bir desteğe ihtiyacı olduğu malum. Bizde birlikte neler yapabiliriz, bunları konuşmak için buradayız.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Kamçı, komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayarak, ilimizde ikamet eden Suriyeliler hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi.
Ziyaret, Vali Kamçı ve komisyon üyelerinin günü anısına fotoğraf çektirmesiyle son buldu.