Darbe girişimi ile ilgili olarak Kayserililere seslenen Vali Süleyman Kamçı, “Kayserililer birlik ve beraberlik içerisinde iri ve diri olmanın örneğini gösterdi” dedi.
Vali Kamçı, sabah saat 07.00 sularında, Cumhuriyet Meydanı’nda Kayserililere seslendi. Vatandaşlara, birlik ve beraberlik örneği göstermelerinden dolayı teşekkür eden Vali Kamçı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu akşam birlik, beraberlik, iri ve diri olmanın örneğini gösterdi Kayserililer. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Eski bakanımız, milletvekilimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, iktidar partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi tek yumruk oldular biz devletimizin yanındayız dediler. İşte Kayserili ruhu bu, bu anlamda ben şükranlarımı sunuyorum. Garnizon Komutan Vekilimiz, Jandarma Bölge Komutanımız, Bakanımız, Milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız baştan itibaren bizimle beraberdi. Yerel yönetimlerimiz, Belediye başkanlarımız, yetkililer, vatandaşlarımız hep birlik ve beraberlik içerisinde oldunuz. Değerli Müftümüz biraz önce güzel bir dua yaptı. Orda belirttiği gibi sokaklarda duralım, bu sokaklar bizim. Birlik içerisinde olacağız. Bu durum 81 ilde kontrol altına alınmış durumda. Çok şükür Kayserimizde kimsenin burnu kanamadan bu olay atlatılmıştır. Bizler olayın vukuundan itibaren Bakanı, Valisi, Milletvekili, Belediye Başkanı, askeri ve polisi ile burada görevdeydik. Bu arkadaşlarımızın gayretleri ile hiçbir olumsuzluk olmadı. Tüm polislerimiz akşamdan beri görevde. Sizlerin ve bizlerin güvenliği için görev yapıyorlar. Hiçbir şekilde yorulmadan, bıkmadan görevlerini en iyi şekilde yaptılar. En küçük bir hadiseye meydan verilmedi. Bunda siz değerli hemşerilerimizin birliği ve dirliği önemlidir. Bizim Kayseri olarak demokrasiye sahip çıktığımızın göstergesidir. Bu vatan hainlerinin milletimizin birliğine ve dirliğine gölge düşürmek için yaptıkları alçakça bir saldırıdır. İnşallah bu tür şeylere bir daha fırsat verilmeyecek. Herkes dimdik ayakta, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, başbakanımız, siyasi partilerimizin değerli başkanları hepsi açıklamalarda bulundular. Biz kayseri olarak tek yumruk olduğumuzu gösterdik."