Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası münasebetiyle Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve beraberindeki yöneticileri kabul etti.
Vali Kamçı, kabulde yaptığı konuşmada, Kızılay’ın 148. Kuruluş yıldönümü kutlayarak, Kızılay’ın ülkemiz için çok önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.
Kızılay’ın; çadırı, battaniyesi ve sıcak yemeği ile, değil Türkiye’nin bir yerine dünyanın her yerine yardımlar götüren önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayan Vali kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
“Komşu ülkelerde olan hadiselerde, Genel Müdürlüğünüz yapılan çalışmalarla önemli hizmetler verdi, vermeye de devam ediyor. Bu yapılan yardımlar genelde maddiyata bağlı yardımlar. Kayseri’miz de o anlamda hayırsever bir il. Kızılay açısından bu anlamda Kayseri’de çalışmak daha kolay ve zevkli. Çünkü sivil toplum örgütleri gönüllülük esasına göre çalışan kurumlar. Ama çalıştığınızda haz alabilmeniz de gerekiyor. Haz alabilmeniz içinde maddiyata, desteğe ihtiyacınız var. Kayseri’de de bu anlamda sıkıntı çekmiyorsunuz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Vali Kamçı son olarak, sağlığın doğumdan ölüme kadar insanların dikkat ettiği en önemli husus olduğunu hatırlatarak, Kızılay’ın da bu anlamda yaptığı çalışmalarla vatandaşlara önemli hizmetler sunduğunu ifade etti.
Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ise Kayseri Kızılay’ının Türkiye genelinde en üst seviyede çalışan kurumlardan birisi olduğunu belirterek, “Bu çalışmaları yaparken de Sayın Valimizin önemli desteklerini görüyoruz. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve Kızılay yöneticileri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.