Kayseri Valisi Süleyman Kamçı Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Vali Süleyman Kamçı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yaşamı ve başarılarıyla bir ulusa önderlik ederek Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Büyük Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.
Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk, ulusal birliğin, ülkenin bağımsızlığının ve çağdaşlaşmasının simgesi, Türk devrimleri ile yaşarken de, ölümünün ardından da, esaretin karşısında özgürlüğü savunanlara esin kaynağı olmayı sürdürmüştür.
Türk Milleti’ne, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milleti’nin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, Büyük Komutan ve Devlet Adamı Atatürk’ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir.
Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını Türk Milleti’ne mal eden Atatürk, “imkânsız” kelimesinin Türk Milleti’nin değerleri ile özdeşleşmediğini daima savunmuş ve çözüm ararken Milletine olan güveni ışığında toplumun gelişme ve çağdaşlaşma isteği doğrultusunda, en uygun seçenekleri uygulamıştır.
Bugün Millet olarak vazifemiz “Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği Cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.” sözlerinde olduğu gibi Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren nesiller yetiştirerek, ihtiyaç duyacakları özgüven ve inanca sahip olmalarını sağlamaktır. Bu hedefe doğru yürürken, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, büyümesi, modernleşme sürecinin devam etmesi elzemdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”