Vali Orhan Düzgün’ün “10 Nisan 2016 Polis Günü” nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Polis Teşkilatımızın değerli mensupları, bağrından çıktığı bu milletin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atmakta, cesaretle ve fedakârca vazifesini yürütmektedir" ifadesinde bulundu.
"Milletimizin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olan ve ülkemizin köklü ve temel kurumlarından Türk Polis Teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümünde devletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamı için durmadan, fedakârca hizmet veren emniyet mensuplarını tebrik ediyorum" ifadesinde bulunan Vali Düzgün, mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Polis Teşkilatımızın değerli mensupları, bağrından çıktığı bu milletin huzur ve güvenliğini sağlamak uğruna yeri geldiğinde gözünü kırpmadan canlarını tehlikeye atmakta, cesaretle ve fedakârca vazifesini yürütmektedir.
Kurulduğu tarihten bugüne kadar suçluların yakalanması, suçların önlenmesi ve aydınlatılması görevlerinin yanı sıra kamu düzeninin sağlanması için de üstün bir görev anlayışı ile çalışan teşkilat mensubu tüm personelimiz, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek kendilerini sürekli olarak geliştirmekte, bilgi ve beceri ile donanmış olarak görevlerini ifa etmektedirler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” dediği gibi Emniyet Teşkilatımız Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.
Kuruluş yıldönümü vesilesiyle Polis Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Günü’nü kutluyor, görevi başında şehadete erişen tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve halen görev başında olan personelimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."