Vali Süleyman Kamçı, darbe girişiminde şehit olan Yeşilhisarlı Kübra Doğanay’ın cenazesinde göz yaşlarına hakim olamadı. Vali Süleyman Kamçı, “Onları tarih unutmayacak, hepsi bizim evlatlarımız, yakınları da bizim yakınlarımız.” dedi.
Şehit Kübra Doğanay’ın cenazesinde konuşma yaparken göz yaşlarına hakim olamayan Vali Süleyman Kamçı, “Kübra kızımı edebi makama gönderdik. Çocukluğundan itibaren polis ve şehit olmak istiyormuş. Allah duasını kabul eyledi. O bizim şehidimiz. Yakınları, kız kardeşi bizim kardeşimiz, kızımız. Başımızın üstlerinde yerleri var.” dedi.
Söz konusu darbe girişimini, ‘vatan hainliği’ diye tanımlamanın daha doğru olacağını belirten Vali Süleyman Kamçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, cumhurun başını, baş komutanın mekanını ve askerin başı Genel Kurmay Başkanı’nı, kuvvet komutanlarını, alçakça, haince esir almaya çalışmışlardır. Ama Allah onlara fırsat vermedi. Milletimizin birliği, beraberliği sayesinde oldukları yerde kaldılar. Çürük elmaların temizlenmesi memleketimiz milletimiz için hayırlı olmuştur diye düşünüyorum. Her şerde bir hayır vardır. Ben bu konuda şehide olan Kübra kızımıza ve şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum. Şehitlik sonra en yüksek makam. Kübra kızımız da zaten bu makamı arzu etmiş ve Allah onun duasını kabul eylemiştir. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin geride kalanlarına cennetten mekanlarında yerlerini hazırlasın. Yaralı olan gazilerimize yaralı olanlarımıza Allahtan acil şifalar diliyorum. Türk milletinin dimdik ayakta durmasını sağlayan peygamber ocağı olan askerimiz bizim baş tacımız göz nurumuz, onlara teşekkür ediyoruz. Onların devletinin milletinin yanında sımsıkı durmuşlardır. Bu günden itibaren devletin, milletin birliğine beraberliğine göz dikenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hiçbir şekilde tereddüdünüz olmasın . Kayseri olarak bizler valisiyle bakanıyla, milletvekilleriyle, siyasi partileriyle, askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla tek bir yumruk olduk. Bunu Kayserinin Valisi olarak size övünerek söylemek istiyorum. Herkes birli bütünlük içerisinde oldu, Allah bu birliğimizi bütünlüğümüzü bozamasın.”
Vali Süleyman Kamçı, konuşmasının ardından, şehit babası Harun Doğanay’a Türk bayrağı ve Kübra Doğanay’ın fotoğrafını teslim etti.