Bulut, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam-Hatip Lisesinden geçen eğitim döneminde 124 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

Bunlardan 5'inin devlet burslusu olarak üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştirildiğini aktaran Bulut, şöyle devam etti:

"119 öğrenci ise 4 yıl Türkiye'de lise eğitimini hakkıyla tamamlamasına rağmen üniversiteye yerleşememiştir. Bu durum öğrencilere büyük bir mağduriyet yaşatmıştır. KUDER Bu mağduriyetin giderilmesi ve ülkemizin imajının korunması için Diyanet İşleri Başkanlığı, YÖK, yerel idareler ve siyaset kurumları başta olmak üzere ilgili birçok kuruma konuyla ilgili oldukça geniş kapsamlı bir rapor sunmuştur. Sunulan raporda öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği, üniversiteye yerleştirme noktasında öğrencilerin ve ülkelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanın zorunluluğu gibi birçok konu ayrıntılı olarak ifade edilmiştir."

Bulut, KUDER'in girişimleri sonucu Türkiye, Bosna-Hersek ve Somali'deki üniversitelere toplam 67 öğrencinin yerleştirilerek, kırtasiye, yol, barınma ve burs gibi ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlandığını belirterek, diğer öğrencilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.