Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde de halk, darbe girişimini protesto etmek için sokak ve meydanları doldurdu.
Akşam ezanından sonra ellerinde Türk Bayrağını alan 7’den 70’e kadınlı erkekli binlerce insan tekbirler ve sloganlar eşliğinde demokrasiye karşı yapılan kalkışmayı protesto etti.
Protesto gösterisinde halka seslenen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kalkışmada şehit düşen güvenlik güçlerine ve sivil halka Allah’ta rahmet dileyerek, ailelerine baş sağlığı diledi. Darbe teşebbüsüne gösterdikleri tepkiden dolayı Yahyalı halkıyla gurur duyduğunu dile getiren Başkan Öztürk, 15 Temmuz tarihinin artık Demokrasi Bayramı olduğunu söyledi. Başkan Öztürk; “ Yahyalı’mızın şahsında Milli İradeye sahip çıkan 81 ildeki 78 milyon insanımızı tebrik ediyorum. Boğaz köprüsünde tankın önünde durarak, ihanet çetesine in oradan diyen İstanbulluyu buradan selamlıyorum. Ülkemizdeki kahraman Polisimizi, Kahraman Mehmetçiğimizi selamlıyor, onlara teşekkür ediyoruz. Ama aklını Pensilvanya’ daki terörist başına kiraya veren askerleri de buradan kınıyoruz. Seçimle iş başına getirdiğimiz 550 Milletvekilimizi, bizim namusumuz olan Millet Meclisine bomba atacak kadar, seçimde % 52 oyla görev başına gelmiş Cumhurbaşkanını kaldığı yeri bombalayacak kadar aklını kiraya vermiş bir insan olabilir mi ? Biz Demokrasi için, vatanımız için buradayız. Biz bu vatanı kolay kazanmadık böldürmeyiz. Biz 3-5 tane çapulcu PKK’lıya vermedik ki bu ülkeyi, size vereceğiz. Bu ilçede Pensilvanya’ daki terörist başına gönül vermiş insanlar, artık bundan inşaallah vazgeçerler. Tövbe kapısı açıktır, inşallah bu saatten sonra tövbe ederler. Ama hala aklını oraya kiraya verirlerse, biz onları burada ticaretimizle boğarız. Bu kadar insanımızı sokağa dökenleri, 161 tane şehidimizi asla unutmayız. Başbakanımız her zaman söyledi, bunlar ihanet çetesi diye. İnanan vardı, inanmayan vardı. Ama bugün 7’ den 77’ye kadar herkes iman etti ki, o Pensilvanya’daki zat, din dedi, iman dedi, himmet dedi, ama herhangi bir makbuzda vermedi. Biz hainleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz. Bu saatten sonra terörist başına gönül verenler, vermesin. Yanlışından dönenlere, biz kardeşlik kapısını onlara açıyoruz. İnşallah 15 Temmuz Demokrasi Bayramımız hepimize hayırlı olsun, mübarek olsun. Yahyalı gerçekten çok farklı. Biz evlatlarımız geleceği için buradayız. Biz darbelerin olmadığı bir ülke istiyoruz. Burada birçok siyasi partiden kardeşlerimiz var. Allah bu birlikteliğimizi, bu beraberliğimizi kıyamete kadar bozmasın. Biz, bugün sabah kadar yine Demokrasi nöbetindeyiz. “ diye konuştu.
Yahyalı Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber ve Saadet Partisi Yahyalı İlçe Başkanı Ramazan Kenger konuşmalarında, yapılan darbe girişimini lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Topluca edilen dualar ve atılan sloganlarla, Yahyalı Halkı sabaha kadar Demokrasi nöbeti tuttu.