Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapımı devam eden Yenilenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Yahyalı’ya Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Talha Yapıcı ile inşaatları gezen başkan Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Öztürk, yüksekokulun ilçeye kazandırılmasında verdiği emek ve gayretten dolayı derneğe teşekkür ederek, yüksekokulun açılacağı günü ilçe halkının dört gözle beklediğini kaydetti. Başkan Öztürk “Yenilenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulumuzun eğitim binasının yapımında sona doğru yaklaşıyoruz. Bunun yanında kültür merkezimiz de haziran ayında hazır olacak. Yahyalı olarak bizim gayretimiz var, okul binamız yetişmese bile alternatif eğitim binamız ve öğrenci yurdumuz hazır. İlçe olarak 2015-2016 yılında yüksekokulumuzun açılmasınıbekliyoruz. Sayın Rektörümüz de gayret ederse önümüzdeki eğitim yılında yüksekokulumuz eğitim vermeye başlayacak. Biz işadamlarımızla, halkımızla, belediyemizle hazırız. Buraya gelecek öğrencilerimiz barınma konusunda sıkıntı yaşamayacaklar." dedi.

'YÜKSEKOKUL İÇİN GEÇ KALMAK İSTEMİYORUZ'

Başkan Öztürk Yahyalı’nın bir enerji üssü olduğunu, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik santralleri ve madenleri ile diğer ilçelerden farklı bir kategoriye girdiklerini, yüksekokulun açılması konusunda geç kalmak istemediklerini kaydetti.