Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve toplamda 80 milyon TL tutan köprülü kavşaklar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle hizmete açıldı.
Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahid Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Yurdumuzun her yerinde huzur içerisinde nice Ramazanlara ulaşmak için dua ediyoruz. Ramazan ayı işlerin yavaşlatıldığı bir ay olarak bilinir. Bizim belediyelerimizle bu böyle olmuyor. Hareketlilik sürekli devam ediyor. Yeni projeler sizi durdurmuyor. Bölgesel bir cazibe merkeziyseniz isteseniz de tempoyu düşüremiyorsunuz. Başlatılan projelerin açılışlarını yapıyoruz ve temel atmalara da devam ediyoruz. Bütün şehir yasası ile 16 ilçemizin tamamı bizim hizmet alanımıza girdi. Yakın ilçelerde yatırımlar hayata girerken, kırsal ilçelerde de yatırımlarımız devam ediyor. Bu köprülü kavşak yonca yaprağı modelidir. Bu modelde trafik kesintisiz devam ediyor. Yayalarında kesintisiz geçmesi için 4 tane yaya yolu yaptık. Alt zeminde de peyzaj ve ağaçlandırmayı ihmal etmedik. Köprü, 885 metre uzunluğunda. 2x2 duble yol olarak yapıldı. Diğer kavşakta da uzunluk 850 metreydi. 5 kilometrelik alanda kesintisiz bir trafik elde ettik. Bu kavşağın maliyeti 80 milyon TL’dir. Kayseri’mize değer bir yapı” ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise, “Zamanında projesi için uğraştığımız ve temelini attığımız yapının bugün bu hale gelmesi hepimizi mutlu etti. Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bizim Kayserimizin kendine has güzellikleri var. Bu güzelliklerden bir tanesi belediye başkanlarımız arasında uyumdur. Ortaya konulan projelerin devam ettirilmesi, gelenin gideni aratmaması gibi. Bizde öyle bir şey yok. İlçeler ve büyükşehir uyumu gayet güzel gidiyor. Allah bu hizmet anlayışını sonuna kadar devam ettirsin. Bizler faniyiz ve yarın başkaları gelir. Bizden sonra gelenlerinde bizim gibi bu memlekete hizmet etmelerini Allah nasip etsin. Bu şehir Anadolu’nun ortasında parlayan bir yıldız. Diğer şehirlere örnek göstereceğimiz bir şehir. Anadolu’da bütün şehirler böyle olsa, göçler de olmaz. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar güzel yollar yok. Arada Kayseri gazetelerini inceliyorum. Olumsuz yazanları görüyorum. Raylı sisteme başladığımız zaman da yazmışlardı. Her yerde yerin altına girerek bu işler yapılmaz. Bu işinde bir maliyeti de var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri köprülü kavşakları hizmete açtı.