Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürleri ve stajyer öğretmenler için düzenlediği "21. yüzyılda liderlik kavramları" seminer de, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özyaral sunum yaptı.
İl Özel İdarenin tiyatro salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özyaral, okul müdürleri ve stajyer öğretmenler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse, "Biz artık insan gibi insan yetiştirmek istiyoruz. Dün ülkemizde meydana gelen terör olayında dolayı hepimiz üzgün ve gerginiz. Bizler eğitimciyiz, ana görevimiz insan yetiştirmek ve insanı hazırlamak" dedi. Karaköse, "Tabi insan yetiştirirken bizim de amaç ve gayelerimiz var. Bir takım doneleri gözden geçirmek zorundayız. 21. Yüzyıldayız ve günümüzde 21. Yüzyıl insan becerilerimden bahsediyoruz. 21. Yüzyıl insan becerileri dediğiniz zaman, sürekli gelişen, kendini yenileyen bir düzen akla geliyor. Eğitim dediğimiz zaman bir çok tanım var bunun içerisinde ama şöyle bir genelleme kullanılır, ‘insanın içinde yaşadığı topluma uyum sağlaya bilmesidir’, ama sadece yaşadığı topluma uyum sağlama değil eğitimle tüm dünyaya uyum sağlamayı sağlatacak sistemler getirmemiz lazım’’ şeklinde konuştu.
Programa okul müdürlerine ve stajyer öğretmenlere "21. Yüzyılda Liderlik Kavramı" üzerine seminer veren Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ‘Hayatımın en öneli noktası öğretmenlerin önünde konuşa bilmektir. Beni bu güne taşıyanlar onlardır. Eğitimcilik dünyanın en zor mesleğidir çünkü, siz rol modelsiniz, öğrenciniz sizin gibi olmak istiyor’ ifadelerini kullandı. Özyaral, kadınların da eğitilmesi gerektiğinin altını çizerek, başarıya ulaşmada takım olarak hareket etmenin önemine değindi. Bilgi edinmenin başarılı olmada fazla etkisinin bulunmadığının altını çizen Doç. Dr. Özyaral, edinilen bilginin davranışa dönüşmesi gerektiğini ve eğitimin sahada uygulanarak yapıldığı takdirde başarıya ulaşılabileceğini söyledi.