Hangisi ülkemizde verilen bir ödüldür? Altın ayı, Altın Aslan, Altın Eşek, Altın Leopar hangisi ülkemizde verilen bir ödüldür?

A. Altın ayı,
B. Altın Aslan,
C. Altın Eşek,
D. Altın Leopar

Cevap: altın Eşek

Altın Eşek Ödülü Seksenler Dizisinin

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği 54.Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Altın Eşek Ödülü vereceği komedi TV dizisini, yapılan anket sonucunda "Seksenler" dizisi olarak belirledi.

Altın Eşek Ödülü Seksenler Dizisinin

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği 54. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Altın Eşek Ödülü vereceği komedi TV dizisini, yapılan anket sonucunda "Seksenler" dizisi olarak belirledi. 

Akşehir Belediyesi web sitesinde başlatılan anket sonucunda, TRT1 kanalında yayınlanan Seksenler dizisi en çok oy alarak Altın Eşek Ödülü almaya hak kazandı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Belediyemiz ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında her yıl çeşitli dallarda Altın Eşek Ödülleri veriyoruz. Bu yıl 5 dalda vereceğimiz Altın Eşek Ödülleri kapsamında belediyemiz web sitesinde bir anket düzenledik. Bu anketin sonucunda vatandaşların yüzde 27'sinin oyunu alan Seksenler dizisi birinciliği kazanarak Altın Eşek Ödülü almaya hak kazandı. Dizideki oyuncu kadrosunu ve tüm ekibi kutluyorum. Bu yıl komedi televizyon dizisi haricinde, tiyatro, sinema, karikatür ve fotoğraf dallarında da Altın Eşek Ödülleri vereceğiz. Bu dallardaki ödüllerle ilgili jürilerimizin çalışmaları devam ediyor" dedi. 

Akşehir Belediyesi tarafından her yıl verilen Altın Eşek Ödülü'ne bu yıl vatandaşların oylaması sonucu layık görülen Seksenler dizisinin oyuncu kadrosunda yer alan Rasim Öztekin ve İlker Ayrık, 2011 yılında yine Akşehir Belediyesi tarafından Altın Eşek ödülüne layık görülen 'Geniş Aile' dizisinin oyuncu kadrosunda da yer alıyordu. Her iki oyuncu da bu yıl ikinci kez Altın Eşek Ödülü'nü alacak. - KONYA