İnebahtı Deniz Savaşı'nda Osmanlı'ya karşı savaşırken yaralanan yazar kimdir? cervantes, victor hugo, dante, shakespeare hangisi osmanlıya karşı savaşmıştır? Cervantes kimdir? İnebahtı Deniz Savaşı hangi tarihte yapılmıştır? Don Kişot'un yazarı dünyaca ünlü romancı Cervantes İnebahtı deniz savaşında Osmanlı'ya karşı savaştı mı?

İnebahtı Deniz Savaşı'nda Osmanlı'ya karşı savaşırken yaralanan yazar kimdir?

Cevap: Cervantes

Cervantes, İnebahtı Deniz Savaşı'nda

Don Kişot'un yazarı dünyaca ünlü romancı Cervantes İnebahtı deniz savaşında Osmanlı'ya karşı savaşmıştı.

Don Kişot'un yazarı dünyaca ünlü romancı Miguel de Cervantes Saavedra Osmanlı deniz tarihinde büyük öneme sahip olan İnebahtı deniz savaşına katılmış. 1571'de Osmanlı Devleti'nin Kıbrıs adasını alması, Avrupa'da büyük tepkilere yol açtı. Bunun sonucu olarak Papa V. Pio, İspanya kralı ve Venedik dukası, Osmanlılara karşı birleştiler. Bu birleşmeyi 15 Mayıs 1571 tarihinde imza ile de onayladılar. Kutsal İttifak adı verilen bu antlaşmayı, Osmanlılar, gizlice öğrendiler. Osmanlı Dîvanı, Avrupa karşısına güçlü bir donanma ile çıkma konusunda karara vardı.
 İki büyük donanma, dünya tarihinin en büyük deniz muharebelerinden birine başladı. Osmanlı donanması bozuldu. 142 gemi yok oldu, 20 bin Osmanlı askeri öldü. Bu gerçekten büyük bir savaştı ve bu savaşa katılan ilginç bir isim vardı. Don Kişot'un yazarı dünyaca ünlü romancı Cervantes. "Yüzyılların gördüğü en büyük savaş" olarak nitelendirdiği İnebahtı deniz muhârebesine 1571 yılının ekim ayında katılan Cervantes, Marquesa gemisinin bordasındaydı. İkisi göğsünden, biri de sol kolundan olmak üzere üç kez yaralandı. 1572'de Türklere karşı Navarin ve Modon'da savaşır.
1575'te ordudan ayrılıp kardeşleriyle bindiği El Sol adlı gemi, Türklerin saldırısına uğrayınca esir düşen Cervantes, Cezâyir'de 5 yıl esâret hayâtı yaşadı ve kaçmaya kalkınca prangaya vuruldu, tek kollu kürek mahkûmu bir forsa oldu. Nihâyet İstanbul'a yollandı. İşte tam bu sıralarda Kaptanıderya Kılıç Ali Paşa, Sultan 3. Murat'tan destur almış, Tophâne'deki câmiini yaptırıyordu.
Tek kollu yazar Cervantes de Tophâne'deki Kılıç Ali Paşa Câmi inşâatında duvar işçisi olarak çalıştırıldı. Câmi 1580'de tamamlandı ve Cervantes, beş senelik esâret hayâtından sonra nihâyet memleketine dönebildi. Hayâtının kalan 36 yılını özgürce yaşadığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ömrünün sonlarına doğru yazdığı ve kendi hayâtıyla alay ettiği meşhur eseri Don Kişot'u yine hapishânede yazmıştı. Cervantes, 1616 da Madrid'de öldü. Akdeniz'de 5 yıl boyunca Osmanlı leventleriyle savaşan Cervantes, Türklerden o kadar korkmuş ki, Don kişot gibi bir hikâyeyi yazmış. Hikâyedeki yel değirmenlerinin Türkleri temsîl ettiği söylenir. Don Kişot da aptal bir savaşçıyı, yani Avrupalıları temsîl ediyor.