Tek yumurta ikizlerinin birbirinden farklı olan özelliği hangisidir?

Tek yumurta ikizleri nedir? Özellikleri nelerdir?
 
Belki de birçoğumuz çevresinde birbirlerinin aynısı olan kişilere rastlamışızdır. Çoğumuz bu ikizler olarak bildiğimiz kişileri birbirinden kesinlikle ayırt edemeyiz. Fakat özellikle anne baba ve kardeşleri bunları ayırt edebilirler. Ayrıca ikizler toplumda geçmişten beri her zaman ilgi çeken kişiler olmuşlardır.

Tek yumurta ikizleri-2Yani tek yumurta ikizleri birbirleri ile şekil itibari ile aynı olan ikizlerdir. Hatta genetik yoluyla geçen birçok davranış, karakter, hastalık vb. gibi durumlarda tek yumurta ikizlerinde aynı anda görülebilmektedir. Tek yumurta ikizlerinin şekil yönünden davranışları, huyları, kişisel özellikleri, zevkleri dahi çoğu zaman aynı olabilmektedir.

Yapılan araştırmalar ve istatistikî çalışmalar sonucunda dünyada doğum yapan kadınların aşağı yukarı 300′de 1′lik kısmı tek yumurta ikizleri dünyaya getirirler. Yani doğumların yaklaşık olarak her 300 doğumdan 1 tanesi tek yumurta ikizi olarak gerçekleşmektedir.

Tek Yumurta ikizleri-1Peki, Tek yumurta ikizleri nasıl olur?

Tek yumurta ikizleri adı üstünde tek yumurtadan oluşan bebeklerdir, buda anneden 1 yumurta babadan 1 sperm ile oluşan gebeliktir.

Döllenmiş olan bu yumurta belli bir süre sonunda ikiye bölünür ve iki ayrı embriyo gelişir ve anne karnında iki tane embriyo büyümeye ve iki bebek oluşmaya başlar işte genel itibari ile tek yumurta ikizlerinin oluşumu bu şekildedir.

Tek yumurta ikizlerinin oluşumunda yumurtaların neredeyse tamamı döllenmeden itibaren 2 haftalık dönem içerisinde bölünmesinden kaynaklanmaktadır. Eğer yumurta tam olarak bölünemez ise ikizler birbirine belli organlarından yapışık olarak dünyaya gelebilirler. Hatta bazı organları tek olup ikizler bu organları beraber kullanabilirler.

Çevremizde gördüğümüz birbirlerinin aynısı olan tüm ikizler tek yumurta ikizidir. Ve bunlar bütün tek yumurta ikizleri gibi kesinlikle birbirlerinin neredeyse aynısıdırlar. Birbirlerine benzemeyen hiçbir ikiz tek yumurta ikizi değildir.

Çevremizde en çok duyduğumuz konulardan bir tanesi de birbirine benzeyen bu ikizlerin acaba parmak izleri de birbirine benziyor mu sorusudur hayır tek yumurta ikizlerinin parmak izleri birbirlerine benzememektedirler.

Tek Yumurta ikizleri-3Tek Yumurta ikizlerinin cinsiyetleri aynı mıdır? Yoksa ayrı olabilir mi?

Tek yumurta ikizlerinin bedensel özelliklerinin neredeyse tamamı aynıdır, Cinsiyetleri de kesinlikle aynı olup farklı cinsiyetlere sahip tek yumurta ikizi bulunmaktadır.

Yasal Uyarı: Sitemizde yer alan yazılarımızın tamamı “www.ozelliklerinedir.com” sitesine ait olup, izin almadan kopyalanıp yayınlanması yasaktır. Kopyalanıp başka bir sitelerde yayınlanması halinde gerekli hukuki ve cezai işlemlere başvurulacağı hususu bilgilerinize sunulur.