En değerli şeyler neydi? Sağlık zaman aile evlat anne baba. Para belki. Kimilerine göre iman kimilerine göre ev bark iş güç.Bana göre ise en değerli şey benim...Çünkü zamanı da sağlığı da aileyi de evladı da değerli kılacak olan benim. Önce ben olmalıyım ki gerisi gelsin.
Hastanede sıra beklerken nasılsın diye sorduğum teyze 'varım yoğum elim kolum' dedi çile çektiği belli gözlerle bana bakarak.Ne varsa sağlıklı bir çift göz tutan bir çift elde vardı. Yani kendinde vardı ne varsa. Sağlıklı olmak kimseye muhtaç olmadan yaşamaktı en büyük lüks... En büyük nimet birinin gözüne bakmadan kalkıp yürüyebilmek ya da kalkıp kendi suyunu alabilmekti. Peki sağlıklı olmak nasıl olacaktı? Ne yapacaktık da sağlıklı kalabilecektik?
İşte onun sırrı da bir cümlede saklıydı... Kendine iyi bak... İşte tüm sır bu cümledeydi... 'Kendine iyi bak' da... Mütemadiyen birbirimize söylediğimiz bu sıradan cümlede saklıydı herşey...

Evet kendimize iyi bakacaktık peki nasıl? Iyi yiyerek iyi giyerek mi? Sigaradan alkolden uzak durarak mı? Kısmen evet... Bir de kendimizi üzmeyerek iyi bakacaktık kendimize. Bizi üzen insanlardan uzak durarak. Üzüleceğimizi anladığımız ortam ve kişilerden uzaklaşarak. Bedenimizin sağlığı icin nasıl spor yapıyorsak ruhumuzun sağlığı için de bunu yapmamız gerekiyor. Kendimize iyi bakıcaz onu üzmiycez kırmıycaz eleştirip yargılamıycaz. Ruhumuz bedenimizde barışık ve mutlu olucak onu şımartıcaz bazen uzanıp yatırıcaz... Dinlendiricez yeşile gidicez ya da maviye denize ya da beyaza kara... Renksiz bırakmıycaz ruhumuzu... Bizi yoran yıpratan insanlardan uzaklaşıcaz.Kendimize iyi bakıcaz.

Var mı bizden bir tane daha? Ya da var mı bu hayattan bir tane daha? Geç olmadan ruhumuz yaşlanmadan başlıycaz. Her sabah şükürle uyanıp teşekkürle yaşıycaz. Kendimize iyi bakıcaz onu üzmiycez kırmıycaz. Yorulunca dinlendiricez bunalınca bir kahve molası vericez. Bizden de hayattan da bir nüsha daha yok. O yüzden kendimize çok iyi bakıcaz. Giden zaman geri gelmiyor. Anı yakalamak fotoğraflar da olmasa imkansız. Herşey geçip gidiyor güneş doğup batıyor gece sabaha bahar kışa dönüyor... Bu hızlı gidişata dur demekse imkansız öyleyse yapılacak şey kendi değerimizi bilerek anı anlamlı kılmak.Koca kainat bize hizmet ederken biz kendimize kötü davranırsak olur mu? Güneş bizim için doğarken yağmurlar bizim için yağarken ağaçlar bizim için meyveye dururken biz kendimiz için hiç birşey yapmadan durursak olur mu? Kendimize iyi bakmazsak emanete hıyanet etmiş olmaz mıyız? O zaman kalın sağlıcakla ve kendinize iyi bakın...