Kilis tava ya da diğer yörelerde bilinen adıyla Tepsi Kebabı, bu lezzeti tatmak isteyen herkesin severek yaptığı bir yemek. Sebzesinin bolluğuyla dikkat çeken Kilis Tava, asıl lezzetini odun fırınından alsa da evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Kilis tavanın yapılışını hep birlikte öğrenelim. Kilis Tava Malzemeleri Köftesi için Malzemeler 1 adet kırmızı kapya biber 3 adet sivri biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 adet orta boy domates 400 gr. orta yağlı kuzu kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 tutam kimyon Tuz Karabiber Patlıcan için Malzemeler 4 adet patlıcan – közlenmiş Tuz Karabiber Zeytinyağı Süslemek için Malzemeler 1 adet domates – 4’e bölünmüş 1 adet sivri biber – 4’e bölünmüş Patlıcan için; Patlıcanlarınızı fırın ya da ocakta közleyin. Közlenen patlıcanlarınızı kabuklarından ayıklayın ve bir karıştırma kabının içerisine alın. İçerisine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Köftesi için; Biberleri, soğanı ve sarımsağı zırh olacak şekilde ince ince doğrayın. Domateslerinizin çekirdeklerini çıkartın ve domateslerinizi de aynı şekilde küp doğrayın. Domatesleri, biber ve soğanla birleştirerek tekrar iyice zırhlayın. Ardından bir karıştırma kabına alın. İçerisine kıyma, salçalar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Birleştirmek için; Hazırladığınız köz patlıcanı 30 – 32 cm’lik cam fırın kabınızın tabanına yayın. Üzerine hazırladığınız köfte harcını yayın. Köfte harcınızı eşit 8 parçaya bölün. Köftenizin üzerini dörde böldüğünüz domates ve biberle süsleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.