Kilis 7 Aralık Üniversitesi, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı düzenlenen “Demokrasi Nöbeti”ne ev sahipliği yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve 7 Aralık Üniversitesi akademisyenler ile idari personelin katıldığı etkinliğe Kilis halkı da büyük ilgi gösterdi. Demokrasi nöbetinde “Batıkent Orkestrası” da okuduğu ezgiler, marşlar ve kahramanlık türküleriyle etkinlikte sahne aldı.
Etkinliğe katılan üniversite personeli, “Darbe girişiminin yaşandığı ilk günden beri üniversite mensupları olarak devletimizin, demokrasimizin ve halk iradesinin yanında yer aldık” şeklinde konuştular.
Demokrasiye sahip çıkmak ve darbe girişimine karşı seçilmiş hükümetin yanında olduklarını göstermek için 15 Temmuz’dan bu yana ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda olduklarını belirten vatandaşlar da, üniversitenin darbe girişimine karşı demokrasinin ve devletinin yanında olmasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Program bitiminde etkinliğe katılanlara üniversite tarafından tatlı ikramı yapıldı.