Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Kilis’te geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bayramlık kahke (çörek) ve gerebiç (tatlı) hazırlama geleneği devam ediyor.
Kahke ve gerebiç üreten Aziz Günal, Ramazan Bayramında misafirlere ikram edilen kahke ve gerebiçe Kilislilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Geçmişi asırlara dayanan kahke ve gerebiç hazırlama geleneği halen devam ediyor. Kilis’te ve yöresinde her Ramazan ayı geldiğinde hemen hemen her aile bayramlık kahke ve gerebiç hazırlıyor” dedi.
Günal, bazı vatandaşların bayramlık kahke ve gerebiçi kendisi hazırladığını ifade ederek, “Zamanı olmayanlar ise pastaneler, simit üretim yerleri ve fırınlardan satın alıyor. Bayramlık kahke ve gerebiçin çok sayıda çeşidi bulunuyor. Kahke fiyatı içerisinde kullanılan malzemeye bağlı olarak 10 TL’den başlayarak 15TL’ye kadar yükseliyor. Gerebiçin ise fiyatı kullanılan malzemeye göre, 25 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kilisli olan, ancak değişik kentlerde yaşayanlar ise bayramlık kahke ve gerebiçi almak için Kilis’e geliyor veya bir yakını aracılığı ile temin ediyor" diye konuştu.