Suriye sınırında bulunan İHH İnsani Yardım Koordinasyon Merkezinin bugünkü misafirleri Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği adına gelen 45 öğrenci oldu.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere yola koyulan Asma Köprüsü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi 45 öğrencinin duraklarından birisi de İHH Kilis Koordinasyon Merkezi oldu. Burada çalışmaları yerinde gözlemleyerek, aşevi, fırın ve lojistik depodaki faaliyetlere katıldılar.
İHH Yöneticisi Osman Atalay’dan İHH İnsani Yardım Vakfının dünyada ve bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi alan öğrenciler, Suriye çalışmalarının yürütüldüğü koordinasyon merkezini dolaşarak çalışmalara iştirak etti.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye üniversite okumak üzere gelen binlerce öğrenci arasından seçilen 45 kişi İHH fırınında ekmek üretimine destek oldu.
Öncüpınar gümrük kapısı karşısında bulunan Halep kırsalındaki İHH kampları ve zeytinliklerde kalan Suriyelilere ulaştırılmak üzere Kilis’te günlük 120 bin ekmeğin üretildiği İHH fırınını ziyaret eden üniversite öğrencileri çalışmalara katılarak, ekmekleri paketleyip transfer araçlarına yüklediler.
Dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelerek eğitimlerine devam eden öğrenciler, Suriye dramı karşısında çok üzüldüklerini, onlar için bir şeyler yapabilmek için burada olduklarını dile getirdi.
İHH Kilis Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Serkan Öktem, “Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneğinin bu ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduk. Çalışmalarımızı yürütürken bizimle beraber olan gençlerle kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Suriye dramı karşısında dünya sessizliğini korumaya devam ediyor. Halep’te son bir hafta içerisinde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Ağır bombardımanlardan kaçarak Türkiye sınırına gelenler için günlük 35 Bin kişilik sıcak yemek ve 120 bin ekmek üretmeye devam ediyoruz. Ayrıca Cerablus bölgesinde mobil aşevimiz ile mobil fırınımızı konuşlandırdık. Orada günde 8 bin kişilik sıcak yemek, 10 bin ekmek üreterek Cerablus halkının yanında olmaya devam ediyoruz”diye konuştu.