Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ziyaretinde Polateli’nde kurulan Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik kazandığını açıkladı.
Vali Çataklı, Valilik 2013 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan müracaatla Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesinin çalışmalarının resmen başlatıldığını belirtti.
Vali İsmail Çataklı, OSB alanı için Bakanlıkça yer seçimi komisyonunun oluşturularak alanın değerlendirilmesi neticesinde bin 909 hektar alanın uygun olduğu yönünde karar alındığını ifade ederek, “ Bu kararın Valiliğimize bildirildiğini, Bakanlık tarafından tamamlatılması istenen Etüt Raporunun hazır hale getirildiğini, ÇED Olumlu Belgesinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.
Mera vasıflı parsellerin vasıf değişikliği yapılarak hazine adına tescil edilmesinin ardından kadastral paftanın onaylı mülkiyet listesinin Bakanlığa gönderildi. Çalışmaların hızla tamamlanarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yer seçiminin kesinleştirilmesi için başvurulduğunu, Bakanlığın geçtiğimiz Temmuz ayında yer seçiminin kesinleştiğini Valiliğimize bildirdi. OSB’ nin tescil edilerek tüzel kişiliğinin kazanabilmesi için yapılan başvuru sonucunda 11 Ekim 2016 tarihinde 322 sicil numarası ile tescil edilerek OSB’ye tüzel kişilik kazandı’’ dedi.
Kilis’in ekonomik açıdan gelişimine katkısı açısından bir dönüm noktası niteliğindeki bin 514 hektar proje alanı üzerinde Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan OSB’nin tamamlandığında 75 bin istihdam sağlayacağını belirten Vali Çataklı, ’’Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlılığına ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Ticaret ve Sanayi Odasının tüm üyelerine, Gaziantepli işadamlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ diye konuştu.