Kilis 7 Aralık Üniversitesinde, Kilis’teki liselerde öğrenim gören son sınıf öğrencilerine yönelik “Üniversite Kampüs Tanıtım Turu” düzenlendi. İki ayrı program şeklinde düzenlenen tanıtım etkinliğine Mustafa Kın Anadolu Teknik Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri katıldı.
Konuk öğrenciler önce Üniversite Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphaneden yararlanma olanakları konusunda bilgilendirildiler. Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi amfisinde Araştırma Görevlisi Tuğçe Kayagil öğrencilerle üniversitedeki bölüm ve alan tercihi konusunda kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilere meslek tercihi ve mezunlara iş alanlarıyla ilgili bilgiler de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Mustafa Yavuzekinci tarafından verildi.
Öğrencilere kapalı spor salonu ile rektörlük meydanındaki Türk bilginleri yolu ve açık amfi gezdirildikten sonra, konferans salonunda üniversiteyle ilgili kısa tanıtım filmi gösterildi. Etkinlik sonunda liselilere, içinde üniversiteyi tanıtıcı materyallerin olduğu hediye çantaları verildi. Rektörlük önünde çekilen toplu fotoğrafın ardından tanıtım turu sona erdi.
7 Aralık Üniversitesinde düzenli olarak üniversiteye davet edilen lise öğrencilerine, üniversitedeki bölümler, sosyal olanaklar, üniversitenin öğrenciye sağladığı sosyal yardımlar ve burslar konusunda bilgiler veriliyor. Liselere yönelik düzenlenen tanıtım turlarının önümüzdeki haftalarda devam edeceği öğrenildi.