Milli Eğitim Bakanlığı Suriyelilerin Eğitiminden sorumlu Müsteşar Yarımcısı Ercan Demirci, Kilis’te, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar ile kampları ziyaret etti.
Demirci İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili’nin makamında yapılan kısa toplantı sonrasında Öncüpınar Konteyner Kent ziyaretinde bulundu. Türk ve Suriyeli öğretmen ve yöneticilerle toplantı yaparak burada yapılan eğitim ve öğretim ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Kamp gezisi sonrasında, Kilis’te yeni açılacak olan Özel Eğitim Okulu ile ilgili Ercan, Abdurrahman Sevgili ile birlikte Elbeyli Konteyner Kent ziyareti gerçekleştirdi. Elbeyli Konteyner Kent’te Suriyeli öğrenciler için açılan okullar ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Ercan, Suriyeliler ile bir araya geldi. .Kamp ziyaretleri sonrasında Kilis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Suriyeli öğrencilerin eğitimleri ile ilgili olarak yapılan toplantıya katıldı.
Yoğun bir gündem geçiren Müsteşar Yardımcımız Ercan Demirci, ziyaretin çok faydalı geçtiğini, en yakın zamanda bu ziyareti tekrar edeceğini belirterek, Kilis’teki Türk ve Suriyeli öğrencilerin sorunlarının çözümü ile ilgili elinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade etti.