Öncüpınar Gümrük yoluna taşınan İHH Kilis Koordinasyon Merkezi’nin eski ofisi anaokuluna çevrilerek, 36 ay ve 72 aylık Suriyeli çocukların hizmetine sunuldu.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) bünyesindeki İHH Çocuk Kulübü tarafından oluşturulan proje kapsamında Suriyeli çocuklar için ana okulu kuruldu. Çoğunluğu yetim çocuklardan oluşan 200 çocuk kapasiteli okul, İHH’nın taşınan koordinasyon merkezi olarak kullanılan merkez ofisinde kuruldu.
Çocuklar için herşey düşünüldü
Anaokuluna çevrilen müstakil binanın büyük bir de bahçesi bulunurken, bahçede gönüllerince oynayabilecek olan öğrenciler bahçede bulunan konteynerlarda da derslerini görecek. Anaokulu içerisinde bulunan odalarda kendileri için hazırlanan oyuncaklar ve ders materyalleri yer alırken, anaokulu öğretmenleri de Suriyelilerden belirleniyor. Okulun bahçesinde kurulan mini bir hayvanat bahçesinde bulunan ördek, kaz, tavuk, kuzu ve çeşitli kuşlarla öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor.
Anaokulunda, derslerin yanı sıra uykuları da düşünülen çocuklar için uyku odaları hazırlanıyor. Çocuklar akşam olduğunda ise servisle tek tek evlerine bırakılıyor.