İHH, Kilis’teki bir yetim okulunda eğitim gören Suriyeli altmış beş yetim çocuk için rehabilitasyon çalışmaları kapsamında eğlence programı düzenledi.
Her gün yüzlerce Suriyeli çocuğun yetim kaldığı Suriye savaşından kaçarak Kilis’e yerleşen binlerce yetim çocuk içerisinden altmış beş çocuğun eğitim aldığı Muhacir Bülbüller Anaokulu’nda savaşın izlerini silebilmek için neşeli dakikaların yaşandığı bir organizasyon düzenlendi. İHH, İnsani Yardım Vakfının üstlendiği programda içlerinde çeşitli oyuncakların bulunduğu hediye paketleri, çocuk paketleri ve çocukların severek yiyebilecekleri kek ve meşrubat dağıtıldı. Palyaçoları karşılarında gören çocukların ise mutlu oldukları görüldü. İHH Suriye çalışmaları Kilis koordinasyon merkezi Eğitim birimi sorumlusu Ömer Karakuş, “Suriye’den gelerek Türkiye’ye yerleşen çocukların eğitimlerini çok önemsiyoruz, savaşın yetim bıraktığı çocukların eğitimleri için de Kilis’te bulunan anaokulu ve diğer okulları desteklemeye çalışıyoruz. Bugün Muhacir Bülbüller Anaokulundaki yetim çocuklar için bir program düzenledik. Kendilerini yalnız hissetmemeleri için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Yetim Birimi Sorumlusu Ahmet Kenan, ’Savaşın çocuklar üzerinde açtığı derin yaranın farkındayız, küçücük bedenlerinde kocaman kalpleri olan bu çocukların taşıdıkları ağır yükü paylaşmak bizlerin boynunun borcudur. Hayatımda ilk defa palyaço kıyafeti giydim, çocuklar beni bu kıyafetle gördüklerinde çok mutlu oldular. Anadolu’dan ve dünyanın dört bir tarafından gelen yardımlarla yetim kalmış çocuklarımız için hediyeler hazırladık. Onların bugünkü mutluluğunda o kadar çok kişinin katkısı var ki, isimsiz kahramanlarımızın yollamış olduğu bağışlar için Allah’a ne kadar hamt etsek azdır.”
İHH Basın Danışmanı Zafer Ersoy, “Suriye dramanını ilk günden itibaren takip ediyoruz, çeşitli çalışmalarla mağdur Suriyelilerin yanında olmaya ve onlara insani yardım götürmeye devam ediyoruz. Bağışçılarımızın bizlere ilettiği yardımları bekletmeden ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırmanın çabasındayız. Bugün yine bir çok faaliyetimizin yanı sıra yetimlerimiz için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. İHH, İnsani Yardım Vakfı olarak eğitim materyali ve sponsorluk ödemeleriyle desteklediğimiz yetim çocuklarımızın okulunda neşeli dakikaların yaşandığı bir program gerçekleştirdik. Birlikte şarkılar söyleyip, oyunlar oynadık. Yetim çocukların güldüklerini gördüğümüzde hayatla olan bağlarımız kopuyor ve tüm yorgunluklarımız sona eriyor. Yetimlerin eğitimi ve diğer yaşamsal ihtiyaçları için çalışmalarımızı sürdürebilmemiz için duyarlı insanlarımızın bağışlarının devam etmesi gerekmektedir. Bugünkü mutlu anları yaşamamıza vesile olan tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ediyor, varlıkları için Allah’a hamt ediyoruz” dedi.