Kilis’te havaların soğumaya teneke sobaların satışlarında artış yaşanıyor.
Kilis’te etkili olmaya başlayan soğuk havalar nedeniyle soba satışlarında artış yaşanırken, Suriyeliler ile dar gelirli aileler teneke sobayı tercih ediyor.
Kilisli soba satıcısı Habip Azer, havaların soğumaya başlaması ile birlikte maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ile Suriyelilerin ucuz teneke sobaları tercih ettiğini belirterek, “Maddi durumu zayıf vatandaşlar fiyatı 40 ile 70 TL arasında değişen teneke sobaları alıyor. Genelde teneke sobaları, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, Suriyeliler ile köyde oturan vatandaşlar tercih ediyor” dedi.
İçerisinde her şeyin yanabilmesi tercih sebeplerinin başında geldiğini ifade eden Azer, “ Ailelerin büyük bölümü zeytin dalı, bağ çubuğu ile zeytin odunu yakıyor. Bu yakacak türlerinin teneke soba dışında bir sobada yakılması nerede ise imkansız. Teneke sobanın tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden biri de çevresine çabuk ısı vermesidir” dedi.
Azer, normal soba satışlarında da bir artış olduğunu, uyuyan soba olarak tabir edilen sobaya rağbet bulunduğunu sözlerine ekledi.