Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kerim Özdemir kimdir?

1953 yılında Sındırgı (Alacaatlı)' da doğdu. Orta, Lise ve Üniversite öğrenimini Ankara' da tamamladı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Doktora çalışmasını da İstanbul Üniversitesinde tamamladı.

Çalışma hayatına 1977 yılında Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü' nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. 1978 yılında Sakarya DMMA' ne asistan oldu. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi ve yardımcı Doçent olarak görev yaptı. Sakarya Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünde Doçent oldu (1998). Marmara depremi ertesinde 2000 yılı başında Balıkesir Üniversitesi Bandırma İ.İ.B.F İktisat Bölümünde Doçentlik kadrosuna atandı. Aynı Fakültede 2004 yılı başında Profesör oldu.

Uzmanlık alanlarında çeşitli dersler verdi. Birçok projede yönetici ve danışman olarak yer aldı. Çeşitli düzeylerde idari görevlerde bulundu. Üniversite öğrenciliği yıllarından itibaren çeşitli derneklerin yönetiminde görev aldı, vakıflarda sosyal ve kültürel faaliyetler yürüttü.

10 Eylül 2009 tarihli YÖK Genel Kurulu toplantısı kararı ile Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi' ne Dekan olarak atandı. Prof.Dr.Kerim ÖZDEMİR' in Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri, Ulusal ve Uluslararası sempozyumlarda bildirileri bulunmaktadır.

Prof.Dr.Kerim ÖZDEMİR evli ve 3 çocuk babasıdır.