olarak,7 Haziran 2015’te yapılacak Milletvekili seçimlerinde HDP, AK Parti ve Saadet Partisinden Şanlıurfa (Viranşehir) Milletvekili Aday Adaylarını tanıtacağız.
İlk aday adayı tanıtımını HDP Şanlıurfa(Viranşehir) Milletvekili aday adayı olan Dr.Celal Uluğtürken’i tanıtmakla başlayacağız.

 

HDP Aday Adayı Uluğtürken Kimdir?

 

1970 yılında Viranşehir’de doğan Uluğtürken; ilk, orta ve lise eğitimini Viranşehir’ de tamamladı.

1989 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Dr. Celal Uluğtürken üniversite yıllarında yurtsever öğrenci gençlik çalışmalarında aktif yer alıp, öncülük yapmıştır. 1992 sonlarında okulunu bırakıp, aktif olarak Kürt özgürlük hareketi içerisinde yer almıştır. 1993 yılında sorumlu düzeyde çalışmalar içerisindeyken tutuklanmıştır.10 yıl Bayrampaşa ve Bursa cezaevlerinde yatan Uluğtürken, 2002 Temmuz ayında tahliye olmuştur.2002- 2007 yılları arasında bırakmış olduğu eğitimini tamamlamıştır. 2007 – 2011 yılları arasında Viranşehir devlet hastanesinde görev yapan Dr. Celal Uluğtürken 2011 Mart ayından beri de GaziAntep’te görev yapmaktadır. Meslek yaşamı boyunca Tabip odalarında ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası (SES)’te çalışmalar içerisinde bulunmuştur. Son olarak GaziAntep SES şubesi eş başkanı olarak hizmet veren Uluğtürken ayrıca Antep’te DTK sağlık meclisi çalışmalarını yürütmüştür. 9 Şubat 2015 tarihinde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Uluğtürken evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Gençlik yıllarından beri Kürt özgürlük hareketinin farklı alanlarında yürütmüş olduğu mücadelesini, siyasal alanda yürütmek için HDP Urfa milletvekili aday adayı olmuştur.

kaynak: viranha.com