İpek, partisinin Karabük İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25.dönem milletvekilliği genel seçiminde Karabükü temsilen MHP’den aday adayı olduğunu belirterek, “Yapılacak olan genel seçimler başta Karabük’e hizmet etmek için, sonrada partime güç vermek, destek vermek için aday adaylığı müracaatını yaptım. Halis niyetle bu yola çıkanların Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.
Bu partinini Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve bu toprakların Karabük’ün öz evladıyım diyen İpek, “ Hamurumun yoğrulduğu tarihten beri hem Milliyetçi Hareket Partiliyim ve bu kutlu davanın mücadelesi içindeyim.7 haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Parti’nin vekil değil vekiller çıkaracağına inanıyorum. Biz Karabük’lüyüz. Karabük’te MHP olarak 2 milletvekili çıkartmaya ve MHP’yi birinci parti yapmaya hazırız. Bizler, bu salondakiler buna sonuna kadar inanıyoruz. Karabük’ün sıkıntılarını çok iyi analiz ediyoruz. Karabük’te nelerin eksik olduğunu çok iyi biliyoruz. Nelerin yapılması gerektiğini ve nelerin bu güne kadar yapılmadığının farkındayız. Karabük’e deniz getireceğiz deyip sanki Bartın’daki denizi Araç çayına bağlayacaklarmış gibi konuşup hala palavra atanlara, hala hayal satanlara diyorum ki; sizler ilk önce 5 sene önce verdiğiniz sözleri yerine getirin. Karabük’teki işsizlik verilerine bir göz atın. Esnafın Sanatkarın durumuna bir bakın. Sezondan sezona Karabük’e gelen sadece partisinin vekilliğini yapıp Karabük’lüleri unutan vekillerden olmayacağız. Tekrarlamak istiyorum; Bizler hazırız. Milliyetçi Hareket Partisi hazır.Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin kurtuluş kapısıdır” ifadesine yer verdi.

MHP Karabük Milletvekili aday adayı Çetin İpek, ayrıca 21 Mart Cumartesi yapılacak olan MHP’nin 11. Olağan kongresini, nevruz bayramına denk gelmesinden dolayı bir şölene çevirmek adına Ankara’da olacaklarını ve tüm partilileri kongreye davet etti.