Türkiye'nin en fenomen isimlerinden biri Nihat Hatipoğlu. Kazandığı para sosyal medyada çok tartışılan Hatipoğlu'nun şimdi de eşi tartışma konusu oldu. Paylaşılan bir fotoğraftaki genç kadının Nihat Hatipoğlu'nun eşi olduğu iddia edildi ve ağır eleştiriler yapıldı. Peki Nihat Hatipoğlu kimdir? Emel Hatipoğlu kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Nihat Hatipoğlu'nun yanında genç ve güzel bir kadın vardı. Sosyal medyadaki paylaşımda bu kadının Nihat Hatipoğlu'nun karısı olduğunu söyleyenler bile oldu. Ancak çoğunluk karısı olmadığını ama o kadınla evleneceğini söylüyordu.

Peki o genç ve güzel kadın kimdi ve gerçekten de Nihat Hatipoğlu o kadınla evlenecek miydi? Bu iddialara ve yapılan yorumlara Nihat Hatipoğlu'nun cevabı çok sert oldu. Bu yorumu yazanlara "şarlatanlar" yakıştırması yapan Hatipoğlu şöyle dedi:
 

"Yüzbinlerce kişiyle fotoğraf çektirdiğim bilinir. Bu resimlerden birini alıp asılsız haberle yakıştrma yapan ahlak yoksunu şarlatanlara dikkat" 

Nihat Hatipoğlu Kimdir?

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. İlkokulu Siirt ve Malatya illerinde okudu. 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesini bitiren Nihat Hatipoğlu 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. 

Doktorasını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla yaptıktan sonra 2000 yılında doçent ve 2012 yılında ise profesör oldu.

 
Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapan Nihat Hatipoğlu ATV'de yayınlanan programlarında dini sohbetler yapıyor ve soruları cevaplıyor.
 
Eserler İnsanlığın Geleceği ve İslam, 1988
İslami Davetin İlkeleri, 1988
Fitneler, 1997
Ashapdan Bir Demet, 1997
Bazı Hadislerin Günümüze Yansıması, 1997
Ayetlere Farklı Bir Bakış, 1997
Asr-ı Saadette Müşrik ve Münafık Liderler, 1999
Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü, 1999
Ebu Zür'a er-Razi ve Hadis İlmindeki Yeri, 2000
Hz. Peygamberle İslam'ı Doğru Anlamak, 2006
Saadet Asrından Damlalar, 2008
Sevgi Dininden Yansımalar, 2009
Dört Halife, 2010
Gökteki Yıldızlar, 2010
O'nu Nasıl Sevdiler, 2010
Nihat Hatipoğlu'nun Kaleminden Günlük Dualar, 2010
Barış Elçisinden Rahmet Dokunuşları, 2010
Allah'ı Bildiğimi Sanırdım, 2011
Rahmete Firar Etmek, 2011
Büyüklerin Duaları, 2011
Kur'an ve Sünnet Işığında Felaketler ve Deprem, 2011
Hz. Peygamber ile Kur’an’ı Doğru Anlamak, 2015

Emel Hatipoğlu Kimdir?
 
Nihat Hatipoğlu'nun eşi Emel Hatipoğlu kendisini ve eşini şöyle anlatıyor:

Hocayı ilk defa çocukken yani 15 yaşımdayken gördüm. Daha sonra uzun süre görmedim ve 21 yaşımda görücü usulüyle evlendik. Kendisini ilk gördüğümden beri hayranım.

Üç çocuğumun da idolü babalarıdır. Aile birliği bizde önemlidir. Eşim mutfağa girer. Güzel balık kızartır. İki sene Mısır'da yaşadı, Arapça öğrendi. Bazen gecenin bir yarısı kalkıp menemen yaptığı olur. Çok güzel menemen yapar.

NİHAT HATİPOĞLU'NUN İLK DEFA GÖRECEĞİNİZ ÇOK İLGİNÇ FOTOĞRAFLARI

Evimize gün içinde çok insan gelir, yardım edebildiğimiz kadar ediyoruz. Evlendiğim günden bu yana bu böyle. Gerçek ihtiyaç sahipleri gelir. Elhamdülillah kötü niyetlilerle karşılaşmadık.