Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ kimdir? Hangi partiden belediye başkanı olmuştur? Kaç yıldır Belediye Başkanlığı görevi yapmaktadır? Hangi okul mezunudur ne iş yapmaktadır mesleği nedir?  Başkan Yakup Bozdağ ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Yakup Hamdi Bozdağ kimdir

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ 1966 yılında Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Pazarcık'ta tamamlayan Bozdağ, Gazi üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden mezun oldu. 19, 20 ve 21. Dönemlerinde Türkiye büyük Millet Meclisinde  danışmanlık yapan Yakup Hamdi Bozdağ, 1996 Refahyol Hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine atandı.

2001/2004 yılları arasında Güreş Federasyonu Eğitim Bilim Koordinasyon Kurucu üyesi, 2004/2006 çim Hokey Federasyon Eğitim Bilim Koordinasyon Kuruluş üyeliği yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ şu anda ise Oryantiring Federasyonu Eğitim ve Bilim Kordinasyon kurulu üyeliğine devam etmektedir.

2004/2008 yılları arasında Ankara İl Mill Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi Spor ve izcilik Protokol şube müdürlüğünde ve tertip komiterlerinde görev yapmıştır. Son olarak Keçiören Rauf Denktaş Anadolu Lisesinde öğretmenlik görevinden istifa eden Yakup Hamdi Bozdağ,Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Ak partiden Belediye Başkanı seçilmiştir

Yakup Hamdi Bozdağ evli ve iki çocuk babasıdır.