1963'ten beri yayınlanan, zamanda yolculuk yapan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatan bilim kurgu dizisi hangisidir? Heroes, Battlestar Galactica, Doctor Who, Stargate hangisidir? Zaman Lordu hangi filmdedir?

A. Heroes,

B. Battlestar Galactica,

C. Doctor Who,

D. Stargate

Doctor Who (2005–)

BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için (ayrıca Doctor Who'nun daha önceden yayınlanmış kitapları da bulunuyor).

Dizinin pilot bölümünde; Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un, dizinin baş kahramanı Doktor'la tanışması ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.

Doktor, yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler ki Doktor 900 küsur yaşındadır.